„Детско полицейско управление“ стартира в Две могили и Сливо поле

0

Стартът на петото издание от Националната програмата „Детско полицейско управление“, реализирана на територията на ОДМВР – Русе, бе даден днес от РУ – Две могили и РУ – Сливо поле с откриване на учебните програми в СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ – гр. Две могили и СУ „Св.Паисий Хилендарски“ – гр.Сливо поле.

На тържествени церемонии в учебните заведения бе дадено началото на двугодишното обучение на децата – доброволци с подписване на Споразумения и Декларации за съвместна дейност по проекта между директорите на училищата и началниците на районни управления – в Две могили документите подписаха директорът на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ госпожа Елка Маринова и началникът на районното управление гл. инспектор Петър Ванев, а в Сливо поле директорът на СУ „Св.П.Хилендарски“ госпожа Мария Мирева и началникът на РУ гл. инспектор Калоян Костов. От своя страна децата-доброволци в ДПУ, в двата случая от ІІІ Б клас в съответните учебни заведения, положиха тържествено клетва.

Възпитаниците на „Св.Св. Кирил и Методий“ в гр. Две могили са първите ученици от града, които ще се обучават по националната програма „Детско полицейско управление“, като основната отговорност в организацията на заниманията с децата и реализирането на планираните инициативи, са поели две дами – инспекторът в „Детска педагогическа стая“ при РУ Две могили Диана Шаханова и класният ръководител на ІІІ Б клас Дарина Янкова.

В СУ „Св.П. Хилендарски“ в гр.Сливо поле, децата от трети Б клас са поредният четвърти випуск на РУ – Сливо поле, който ще премине двугодишното обучение. Техни ръководители са инспекторът в „Детска педагогическа стая“ при РУ Сливо поле Бисерка Донева, а госпожа Силвия Лападжова от страна на учебното заведение.

В обучението на младите доброволци по програмата предстои да участват и много други полицейски служители от районните управления в Две могили и Сливо поле, както и експерти от областната дирекция на МВР и регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, а също и от партниращите по програмата институции.

Събитията днес уважиха кметовете на Община Две могили Божидар Борисов и неговият заместник Георги Великов, както и кметът на Община Сливо поле Валентин Атанасов и заместникът му Михаил Чиликов.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук