Лекари от „Канев“ приложиха лечение с изкуствен интелект и 3D биопринтер

0
За първи път в Северна България, лекари от Университетска болница „Канев“ приложиха лечение на големи рани, чрез взаимодействието на изкуствен интелект и 3D биопринтер.
Иновативния метод бе извършен в колаборация от екип на Съдова хирургия, начело с д-р Стоян Генадиев, дм и пластичния хирург д-р Станимир Георгиев от отделение Хирургия. Беше приложено лечение на двама пациенти, които са загубили голямо количество тъкан, поради тежки запушвания на кръвоносните съдове, успешно излекувани в отделението. По време на процедурата се взеха мастни клетки от пациента, чрез които се изработи индивидуална 3D био- печатна вложка. Прави се снимка на раната и с помощта на изкуствен интелект се определя площта и дълбочината на засегнатото място, както и необходимото количество биомастило, необходимо на 3D биопринтера за изработка на персонализирана биологична пластина. Това е пилотен проект на отделение “Съдова хирургия” на Университетска болница „Канев“.
Апаратът от ново поколение – 3D биопринтер DR. INVIVO на ROKIT HEALTHCARE има огромно бъдеще при лечение на пациенти с различни видове тъканни нарушения и продължително лекувани рани.
агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук