Външното министерство призова българите незабавно да напуснат Иран

0

Външното ни министерство призова българите в Иран да напуснат незабавно страната. Много международни авиокомпании отменят полетите си до Израел, Иран и Ливан заради ескалиращия конфликт.

Няколко европейски държави изведоха гражданите си с организирани полети. Болниците са препълнени, казват ливански лекари, а СЗО съобщи за 28 убити медици за денонощие.

Няколко мощни бомби избухнаха недалеч от международното летище в Бейрут. Това се случи минути след кацането на граждански полет от Париж. Твърди се, че Израел е опитал да елиминира евентуалния наследник на Хасан Насрала.

„Планирахме утре да доставим голяма пратка с медицински материали в Ливан. За съжаление това не e възможно поради почти пълното затваряне на летището в Бейрут“, каза генералният директор на СЗО Тедрос Аданом Гебрейесус.

Израел издаде нови предупреждения за евакуацията на цивилните от населени места на юг и нанесе още удари по квартала база на „Хизбула“ в Бейрут.

А американският президент коментира очакваната израелска ответна атака по Иран.  Джо Байдън намекна за възможни удари по петролни съоръжения. Последва скок на цената на суровия петрол с 5 процента.

 

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук