Трима русенци, шофирали след употреба на алкохол или дрога, останаха без автомобили

0

Трима русенци са останали през почивните дни  без автомобилите си, след като било установено, че са ги управлявали след употреба на алкохол или наркотични вещества, съобщиха от полицията.

28-годишен мъж е бил спрян от екип на полицията около 23:30 часа на бул. „Тутракан“ в Русе. В хода на последвалата проверка дрегерът за наркотици е отчел положителен резултата за употреба на метамфетамин. Водачът е отказал да даде проби за химичен анализ. По случая е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК. Колата е предадена на органите на реда.

52-годишен водач също е предал колата си на служители от РУ – Сливо поле, след като е хванат да шофира в нетрезво състояние. Екип на районното управление в Сливо поле го е спрял за проверка на главния път Русе – Силистра на 4 октомври около 15:35 ч. зад волана на лек автомобил „Ситроен“ и при тест с техническо средство му е отчетена положителна проба от 1.26 промила алкохол в издишания въздух. Мъжът е задържан и съпроводен до болница „Канев“ в Русе, където е отказал да даде кръвна проба.

В нощта на 4 октомври в гр. Русе, около 01:35 часа на бул. Цар Освободител, екип на полицията е спрял за проверка лек автомобил с марка „Опел“, управляван от 68-годишен мъж. При извършена проба за алкохол, дрегерът е отчел резултат над 1. 2 промила. Водачът е задържан и съпроводен до болницата, където е дал проба за изследване, като резултата от химическия анализ е показал концентрация

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук