„Том Сойер“ и „Кучето, което не можело да лае“ се завръщат на сцената на Куклен театър – Русе

0

След близо година отсъствие от репертоара, два от най-успешните спектакли на Куклен театър – Русе отново ще зарадват зрителите през октомври. Това са постановките „Том Сойер“, по романа на Марк Твен, и детският спектакъл „Кучето, което не можело да лае“, по приказката на Джани Родари. И двете представления са носители на престижни награди и обещават да завладеят публиката със своите вълнуващи и докосващи истории.

„Завръщането на тези два спектакъла е отговор на многобройните запитвания от нашата вярна публика, и се гордеем, че можем да предложим постановки с такова качество на зрители от различни възрасти“, споделя директорът на театъра Теменуга Хараланова.

„Том Сойер“ ще се играе на 10 октомври (четвъртък) от 19:00 ч.. Спектакълът, отличен с награда за „Съвременен прочит“ от Националния куклено-театрален фестивал „Михаил Лъкатник“ в Ямбол, е насочен към семейна публика и деца над 10 години. Той ни пренася в света на Марк Твен, където свободният дух на Том Сойер го води към незабравими приключения и предизвикателства. Режисурата и драматизацията са дело на Валентин Владимиров – Валяка, сценографията е на Наталия Гочева, а музиката е композирана от Пламен Мирчев – Мирона. В ролите ще видим Кремена Станева, Ивета Маринова, Светлина Станчева, Мартин Маринов, Мартин Пашов, Димитър Пишев и Васил Маринов.

На 13 октомври (неделя) от 11:00 и 12:30 ч., най-малките зрители ще могат да се насладят на спектакъла „Кучето, което не можело да лае“ от майстора на детския разказ Джани Родари, който е носител на награда за „Колективна игра“ от Международния фестивал на театрите за деца в Баня Лука, Босна и Херцеговина (2023 г.). Този трогателен спектакъл, предназначен за деца над 3 години, разказва историята на малко кученце, което не може да лае и търси своето място в света сред другите животни. Режисурата и драматизацията са дело на Деница Дончева, а сценографията и куклите са създадени от Георги и Таня Пасеви. В спектакъла участват Радинела Тотева, Христина Стоянова, Васил Маринов, Кремена Станева и Мартин Маринов.

Билетите за двете постановки вече са в продажба и могат да бъдат закупени през официалния сайт или на касата на Куклен театър – Русе на ул. „Княжеска“ 9.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук