Какво се случи през годините с фирмите, предлагащи бързи заеми?

0

Много хора вземат редовно бързи кредити, за да свържат двата края. Обикновено тези минизаеми са за разходи като наем, ипотека, сметки, спешни ремонти. Въпреки че не би трябвало да покриваме тези разходи с кредити, тежката криза и голямата инфлация не подминаха никого.

Но какво се случи през годините с кредитните компании, предлагащи бързи заеми? През 2014 г. лошите практики в сектора, свързани с големи лихви и такси, бяха преустановени с промяна в Закона за потребителския кредит. Така според новите промени, таванът на ГПР (годишен процент на разходите) не може да надхвърля 50% от главницата по заема.

Положителните за потребителите на бързи кредити промени обаче не спряха дотук. Дейността на кредитните компания стана приоритет на законодателите, които въведоха редица изисквания. Така кредитните фирми са обект на особен надзор от БНБ и длъжни да притежават всички необходими лицензи, включително за опериране с лични данни.

Кредиторите започнаха да предлагат по-голямо разнообразие от кредитни продукти с по-гъвкави условия. Повечето от тях започнаха да работят предимно онлайн, което намали разходите им и им позволи да предложат изгодни за кредити промоции.

Голямата конкуренция принуди небанковите финансови институции да работят коректно в полза на клиента и да предлагат изгодни условия за кредит. Така големите играчи на пазара с бързите кредити разшириха кръга си от клиенти с различни комплименти към тях като първи кредит до заплата без никаква лихва.

Сега имате възможност да разберете от първо лице как се случва всичко с вземането на бързи кредити и да не платите лихва. Дори да не ви се наложи да потърсите повече кредитните компании, предлагащи бързи заеми, ще знаете, че в случай на нужда има откъде да вземете спешен кредит веднага.

Ако чувате за първи път за кредит с 0% лихва, научете повече на www.lendivo.bg. Съвсем реално можете да покриете спешните си нужди и това да не ви струва нито лев лихва. Разбира се, кредитната компания предлага периодично различни намаления, от които могат да се възползват всички.

Хората винаги са имали и ще имат нужда от пари. В идеалния случай всеки от нас би трябвало да се справя без помощта на кредити онлайн. За съжаление времената стават все по-трудни, което налага да се търсят варианти за експресни кредити.

Важното е да подхождате внимателно и да планирате добре разходите си. Проучвайте внимателно кредитора, който сте избрали, за да не се събуждате притеснени в два през нощта. Въпреки регулациите, ви препоръчваме да заложите на надеждна и сигурна кредитна компания.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук