В УМБАЛ „Канев“ вече боравят с интелигентен ендоскопски модул с изкуствен интелект

0

Университетска болница „Канев“ представя най-новата си технологична придобивка – интелигентен ендоскопски модул, захранван от изкуствен интелект (AI). Тази усъвършенствана технология вече се използва в Отделението по Хирургия и предоставя изключителни възможности за диагностика и лечение на различни заболявания.

Интелигентният ендоскопски модул с AI комбинира традиционната ендоскопия с мощта на изкуствения интелект. Чрез него лекарите могат да визуализират вътрешността на органите в реално време и да използват AI за автоматизирано разпознаване на аномалии като тумори, полипи, възпаления и други патологични изменения. Модулът значително повишава точността и ефективността на хирургичните интервенции и диагностика.

Интелигентният ендоскопски модул позволява по-ранно и по-прецизно откриване на заболявания, като рак на дебелото черво, стомашни язви, възпалителни процеси и полипи. Системата с AI анализира изображенията в реално време и подчертава всякакви съмнителни зони, които биха могли да бъдат пропуснати при стандартните прегледи.

С помощта на AI медицинските специалисти могат да вземат решения по-бързо и да извършват операции с по-висока точност. Това води до по-бързо възстановяване на пациентите и минимизиране на следоперативните рискове.

Интелигентният ендоскопски модул в УМБАЛ „Канев“ вече се използва активно от хирурзите в различни медицински области:

Гастроентерология: За диагностика и лечение на стомашно-чревни заболявания като рак на дебелото черво, полипи и язви.

Минимално инвазивна хирургия: По време на операции, модулът подпомага по-прецизното насочване и изпълнение на интервенциите.

С въвеждането на интелигентния ендоскопски модул с AI, Отделението по Хирургия в УМБАЛ „Канев“ затвърждава позицията си като иноватор в медицинската практика. Това е не само значима стъпка за болницата, но и за здравето на пациентите в региона, които вече могат да разчитат на най-съвременните технологии за по-добра диагностика и лечение.

„Тази технология ни позволява да постигаме още по-висока точност в диагнозите и оперативните интервенции, като предоставяме на пациентите си най-добрите възможности за успешно лечение“, коментира д-р Симеон Симеонов, началник на Отделението по Хирургия в УМБАЛ „Канев“.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук