Технически проблем провали изпита на хиляди деветокласници

0

Технически проблем провали изпита на хиляди деветокласници във втория ден на онлайн теста по природни науки, част от подготовката за международното изследване ПИЗА, което догодина през април ще бъде именно по природни науки.

Вчера препитването е преминало безпроблемно в близо 800 държавни, общински и частни училища. В днешния ден обаче са възникнали различни технически проблеми, които са забавили и неговото започване.

През вчерашния ден входът в системата се осъществяваше през генериран QR код, а в днешния – чрез въвеждане на потребителско име и парола. Това е довело до трудности при влизане и допълнително натоварване на системата.

Днес общо над 16 500 деветокласници са преминали през теста и са го предали. Останалите около 10 хиляди ученици са се отказали или са срещнали технически проблеми в хода на решаването му. За тях ще бъде организирана допълнителна дата, в която по желание могат да се явят отново на онлайн теста.

От МОН обявиха, че правят детайлен анализ на всички технически проблеми, възникнали по време на първия онлайн тест в системата на образованието, който се проведе вчера и днес.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук