Трагични „лъвове“,  пореден резил. Северна Ирландия – България 5:0 (видео)

0

България претърпя тежка загуба с 0:5 при гостуването си на Северна Ирландия в среща от четвъртия кръг на Група „С3“ на турнира Лига на нациите. Северна Ирландия дори ни вкара и още един гол, но той бе отменен от ВАР поради засада. Падението в Белфаст е най-тежкото поражение за българския национален отбор от 2019-а година, когато тимът претърпя унизителното 0:6 в София от Англия.

Поражението е първо за „трикольорите“ в тазгодишното издание на надпреварата, както и първо под ръководството на Илиан Илиев.

Домакините от Северна Ирландия решиха всичко през първите 45 минути, в които реализираха три безответни попадения. Кирил Десподов пък пропусна дузпа в 43-ата минута. В герой за Северна Ирландия се превърна Айзък Прайс, който реализира хеттрик.

Айзък Прайс откри резултата за домакините в 15-ата минута, след като беше намерен по страхотен начин от Дион Чарлс. В 29-ата пак той прати топката в мрежата след чудесен пас на Спенсър. В 32-ата минута кошмарът за България стана пълен. Спенсър напредна по левия фланг, постепенно навлезе в средата на терена и отправи удар от около 25 метра. Топката се отби в левия страничен стълб, но след това рикошира в тялото на Димитър Митов и се оплете в мрежата зад него.

България получи отличена възможност да се върне в срещата в самия край на полувремето. При едно центриране в полето Мартин Минчев беше задържат и главният съдия, след намеса на ВАР, посочи дузпата. Зад топката застана капитанът Кирил Десподов, който шутира силно, но за съжаление в напречната греда.

В 81-ата минута Северна Ирландия стигна до четвърто попадение. Айзък Прайс се възползва от грешка на влезлият преди секунди Чочев и с изключително хубав удар от около 25 метра не остави никакъв шанс за реакция на Митов, вкарвайки топката в горния ляв ъгъл – 4:0 и хеттрик за Прайс.

В 89-ата минута домакините стигнаха до пети гол. Реализира го Джош Магенис, който със силен удар не остави шансове на Митов, оформяйки крайния резултат в мача.

В другата среща от групата Беларус и Люксембург не се победиха и завършиха наравно – 1:1.

След днешните мачове Северна Ирландия събира 7 точки и излиза начело в класирането на група С/3 в Лигата на нациите. Беларус е на 2-о място с 6, България е с 5, а Люксембург има 2.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук