Хуауей Технолоджис България представи стипендиантската си програма пред студенти

0

Стипендиантската програма Huawei Scholarship program 2024 на IT гиганта Huawei беше представена днес в зала „Сименс“ на Русенския университет.

Срещата откри зам.-ректорът по учебната работа проф. д-р инж. Теодор Илиев, който от името на ректорското ръководство благодари на представителите на Huawei и подчерта, че подобни програми са изключително полезни за студентите, тъй като им дават възможност да натрупат ценен практически опит в глобалния бизнес, с акцент върху науката, технологиите и икономиката. Русенският университет подкрепя такива инициативи, които обогатяват обучението на студентите и мотивират младите хора, които искат да развият своите умения и да се подготвят за бъдещите професионални предизвикателства.

По време на срещата г-жа Рая Гунчева, мениджър „Връзки с обществеността“ от екипа на Huawei Technologies Bulgaria представи успешните проекти на Huawei в областта на средното и висшето образование. Целта на тази програма, както и на глобалната програма Seeds for the Future на Huawei, е да подготви студентите за реалния бизнес свят, да подобри познанията им от технологична гледна точка и да обогати лидерските им умения. Двете програми са сред основните социално отговорни кампании на Huawei. С тях компанията откроява най-добрите и мотивирани студенти в областта на информационните и комуникационни технологии и им предоставя нови възможности за развитие.

Стипендиантската програма Huawei Scholarship program се прилага успешно в България за четвърта поредна година. Досега общо 180 студенти са получили стипендии в размер от 2000 евро, които да им помогнат по време на тяхното обучение и при професионалното им развитие в областта на Информационните и Комуникационните Технологии. В настоящото издание на програмата, Huawei ще награди още 50 студенти.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук