И Румъния започва ремонт по Дунав мост

0
Снимка: АПИ

От понеделник започва ремонт в румънския участък на Дунав мост при Русе – Гюргево, съобщават от областната администрация.

От там уточняват, че дейностите по ремонта на фугите в румънския участък от Дунав мост ще се извършват поетапно, като започнат от т.н. „гранична фуга“, която се явява най-близка до извършващия се ремонт от българска страна. На практика началото на ремонта в румънския участък ще бъде дадено от центъра на пътното платно до най-дясната част на пътната лента в посока от Румъния към България /в същата пътна лента в момента се извършват ремонтните дейности от българска страна/. По този начин ще бъде ограничен и ще се заобикаля участък от едва около 50 метра, което няма да повлияе съществено на временната организация на движението, наложена във връзка с ремонта на българската част от мостовото съоръжение. След приключване на ремонта на първата фуга, поетапно ще се преминава към ремонт на следващата, при ограничаване на движението в участък със същата дължина. Ремонтните дейности ще се извършват само в светлата част на денонощието, като от изпълнителя ще бъде поставена временна пътна сигнализация, пътна маркировка и осигурени регулировчици за регулиране на движението през деня. От страна на румънската Гранична полиция ще бъде създадена временна организация на движението, за заобикаляне на ремонтните дейности, без цялостно затваряне на съответна лента за движение на румънска територия. За целта ще бъдат осигурени служители, за денонощно регулиране на движението в ремонтирания участък.

По предварителни разчети ремонтните дейности трябва да приключат до 1 декември. В случай че възникнат непредвидени обстоятелства, срокът за извършването им ще бъде удължен, но не по-късно от средата на декември тази година.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук