Двама установени след употреба на дрога зад волана, трети отказал тест

0

Бързи производства са образувани срещу двама водачи на МПС, установени при полицейски проверки да управляват с положителни проби за наркотични вещества, а срещу трети шофьор, защото е отказал за втори път тест за наркотици, съобщават от полицията в Русе.

На 18 октомври на бул. „България“ в гр. Сливо поле наряд на местното районно управление спрял автомобил „Мерцедес“, управляван от 31-годишен мъж. При последвалата проверка с технически средства било установено, че уредите показват положителна проба за алкохол, но под 0.5 промила, както и положителна реакция за употреба на наркотични вещества и техни аналози от групата – бензодиазепини. Мъжът е бил съпроводен до медицинско заведение, където е дал проби за изследване. Случаят е документиран и е започнато бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 3 от НК.

От служители на Второ РУ на 20 октомври са установени още двама такива водачи. Около 00.05 часа в с. Червена вода при проверка на 18-годишен шофьор на „Ауди“ дрегерът за наркотици е реагирал за употреба на амфетамин и метамфетамин. За констатираното нарушение на водача е съставен акт и му е издаден талон за медицинско изследване, но в болницата е отказал да даде проба за химичен анализ. Освен това в хода на проверката е предал на полицейските служители станиолов свитък с бяло кристалообразно вещество, за което е казал, че е кристал за негова лична употреба. По случая е образувано бързо производство.

Около 06:30 часа вчера сутринта на ул. „Опълченска“ в Русе, след спиране на „Опел Астра“ станало ясно, че 37-годишният водач на автомобила дава положителна проба за алкохол при тест с техническо средство, но концентрацията е била под 0.5 промила. Проверка за употреба на наркотици и техните аналози водачът отказал. Направената справка от служителите на реда е показала, че това е повторен отказ на 37-годишния мъж, след като е бил наказван за същото деяние по административен ред. Материалите по случая са предадени на разследващ полицай и по описа на Второ РУ е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343б, ал. 6 от НК.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук