Аграрно-индустриалният факултет на РУ „Ангел Кънчев“ отпразнува 70-ата си годишнина

0

Аграрно-индустриалният факултет (АИФ) на Русенски университет „Ангел Кънчев“ отпразнува вчера 70 години от своето основаване. Тържеството в Канев Център събра преподаватели от различни поколения, настоящи и бивши студенти, докторанти, представители на образователни и културни институции, бизнес компании, с които факултетът си партнира успешно през своята 70-годишна история.

Приветствено слово произнесе деканът на Аграрно-индустриалния факултет доц. д-р Калоян Стоянов, който отбеляза, че факултетът играе ключова роля в развитието на земеделската техника и технологии в България, като за тези седем десетилетия е дипломирал над 10 000 специалисти. Той е факултет-основател на съвременния Русенски университет.

Проф. д-р инж. Генчо Попов връчи специален плакет за изключителен принос за развитието на Русенския университет на декана на факултета доц. д-р Калоян Стоянов, отличавайки усилията на целия екип за утвърждаването на факултета и висшето училище.

Акад. Христо Белоев – Почетен ректор и председател на Общото събрание на университета беше единственият удостоен със специален плакет за изключителни заслуги и принос за развитието на Аграрно-индустриалния факултет.

За доброто настроение на гостите на тържествената церемония за 70-та годишнина от основаването на Аграрно-индустриалния факултет допринесоха музикалните изпълнения на талантливите възпитаници на д-р Наталия Константинова и състезателите от клуб по спортни танци „Настроение“ с ръководители сем. Деспотови. Водещата на тържеството – Нина Арнаудова също отправи към присъстващите музикален поздрав.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук