Пътищата в Русенско – с най-висок риск от тежки произшествия

0

В област Русе рискът да пострадате тежко или да загинете при произшествие на пътя е най-висок в цяла България. Това заяви председателят на Управителния съвет на Института за пътна безопасност (ИПБ) Богдан Милчев по време на форума „Свързаност 2025 в рамките на безопасна мобилност“, който се проведе в Русе.

По думите му, изводът е на база показателите за рискови пътища в страната, които Институтът за пътна безопасност отчита, а те са въз основа на коефициент загинали и ранени, спрямо дължина на пътната мрежа.

„Има и един елемент, свързан с неправилно харчене на парите, както и корупцията, която в цялото ни общество прояжда възможността парите да се насочват ефективно“, каза още Милчев. По думите му, проверка на ИПБ е показала, че улиците на Гюргево не са по-безопасни от тези на Русе по отношение на организацията на движение и поведението на участниците в него.

„Два пъти и половина е по-голяма е опасността да загинете при пътнотранспортно произшествие в Румъния и България, отколкото са средните показатели за Европа“, коментира Милчев.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук