Учение за спасяване на пострадали при авиоинцидент по поречието на Дунав

0
„Тюлени“

Съвместно учение на тема „Търсене и спасяване при авиационно произшествие и ликвидиране на последствията от него по брегова ивица – SAREX-24“ предстои по поречието на река Дунав на територията на местността Стълпище край русенското село Мечка. То е организирано съвместно от Главна дирекция „Гражданска въздухоплавателна администрация“ към Министерството на транспорта и съобщенията и Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ към Министерство на вътрешните работи.

Практическата част от учението ще се проведе в периода от 09:30 ч. до 12:00 ч., като движението в района ще бъде контролирано от екипи на полицията.

Поради участието на въздухоплавателни средства в района на учението се забранява използването всякакъв вид летателна техника или апаратура за заснимане от въздух.

В учението ще участват също служители от Главната дирекция „Аварийно–спасителна дейност“, част от структурата на Изпълнителната агенция „Морска администрация“, Държавното предприятие „Ръководство въздушно движение“, противопожарната служба, полицията, „Спешна помощ“, областната структура на Българския Червен кръст, екоинспекцията, областната и общинската администрации в Русе, Гранична полиция, дирекция „Национална служба 112“.

Военновъздушните сили на България ще се включат с екипи и техника от авиобазите „Крумово“ и „Чайка“.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук