Община Русе ще финансира издаването на списание „Брод“

0

Община Русе ще финансира с 5000 лева издаването на регионалното списание за литература и култура „Брод“.

Това решиха единодушно на днешното си заседание общинските съветници в крайдунавския град. Предложението бе на общинския съветник Росица Георгиева. Тя обясни, че русенското списание „Брод“ е единственото печатно издание за литература и култура в града и региона, което дава възможност за публикации и споделяне на художествени текстове на местни автори. На страниците му намират място поетични, белетристични и драматургични текстове, художествена критика, исторически изследвания, преводи на стойностни произведения на автори от дунавските страни. Сред рубриките в изданието специално място заема „Находка“, която представя млади русенски автори с техните дебютни публикации, за да въвежда млади дарования в голямата литература.

„Брод“ се издава от 2003 г. и е наследник на закрития през 1992 г. русенски литературен алманах „Светлоструй“, а също и на единствения по рода си в България селски литературен вестник „Светлоструй“, издаван от Димитър Добрев от с. Щръклево, област Русе през 1928 г. – 1941 г.“, каза Георгиева.

През годините досега в „Брод“ са публикувани текстове на различни русенски автори. Успоредно с това редколегията на изданието е организирала творчески школи с гимназисти, литературни разходки, майсторски класове по творческо писане. Във всеки брой е представен русенски художник, като се публикуват и репродукции на негови творби.

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук