Вот или кисело зеле, избираме сами!

0

Вероятно по-голямата част от имащите право на глас българи в неделя ще предпочетат да редят зелето в бидоните, вместо да отидат до избирателната секция и да упражнят правото си на вот.

И вечерта, седнали с чашка в ръка пред телевизора ще започнат да роптаят – „мамка им, пак тези се уредиха на тлъстите заплати в парламента!“. Без да си дават сметка, че спестявайки си „разходката“ до избирателната секция на практика подпомагат възпроизвеждането на статуквото. Защото, това е желанието на политическите лидери и на обкръжението им – ако има как, да гласуват само твърдите ядра. Това ще им спести и упреците за купуване на гласове. От една страна – защото негласувалите подпомагат ефекта от купените гласове. Два пъти по-малко гласували улесняват търговците  на гласове два пъти. За тях става два пъти по-евтино и два пъти по-лесно. Негласувалите наливат двойна тежест във вота на купените гласове.

Изчисленията показват, че ако избирателната активност падне до около 30-32 процента, както се очертава, то тогава на една партия ще й трябват около 80 хил. гласа, за да влезе в Народното събрание. За каква представителност говорим в този случай?

Гласуването с „Не подкрепям никого“ е еквивалент на отиването за гъби, категорични са експертите.

Затова вие, които си стоите вкъщи, задайте си въпроса „Вот или кисело зеле?“. Отговора давате вие…

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук