„Бъдеще за Русе“ против „обличането“ на бившата полиция

0

От гражданското сдружение не одобряват изграждането на декоративно пано за фасадата на бившето полицейско управление. Според тях, първо трябва да се реши генералният въпрос – да се събори или да се укрепва сградата, а след това да се дават пари за каквото и да било.

„Намериха пари за събарянето на недостроената част, да хвърлят три милиона и да ги замразят там, а само един Господ знае кога ще стане. Пари има, щом намериха пари за декоративна стена“ каза Георги Манев от сдружението.

От „Бъдеще за Русе“ обявиха още, че започват подписка и дарителска акция за спасяване на къщата на ул. „Доростол“, ползвана от читалище „Христо Ботев“. Според тях, в основата на решението на Общината сградата на читалището да бъде категоризирана като опасна стоят лични интереси. Затова те са решили да докажат на общинска администрация, че сградата не е в окаяно състояние и може да бъде ремонтирана.

Бойко Никифоров каза още, че основавайки се на Закона за прякото участие на гражданите в държавната и местната власт, в Общинския съвет вече е депозирана подписката, подкрепена от 60 човека. От сдружението се надяват общинските съветници да прегласуват решението за събаряне на ползваната от читалището сграда.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук