Новото изобретение може да направи различни сортове вино, сред които каберне совиньон и шардоне, съобщи в. „Дейли мейл“.
За целта се използват пликчета с различни съставки, избира се желаният вид вино и неговите характеристики. След това ферментацията може да се наблюдава с приложение за смартфон, което сигнализира когато виното е готово.
Създателите на машината винарят Кевин Бойър и търговецът Филип Джеймс не разкриват тайната й. Споделиха само, че има камера за ферментация с електрически сензори, преобразуватели, помпи и загряващи устройства. Това осигурява „контролирана среда за първична и вторична ферментация, ако е необходима“.
А къде ще остане кефа от копането.
И като изпием литър -два боядисана вода приложение на смартфона ни казва кога сме се напили.
Че това отдавна е измислено в България, ние си пием боядисана вода стабилизирана със спирт!