Русе празнува с гости от 2 държави

0

 

gergyovden-molitva-naum14gergyovden_gosti69Специално за празненствата пристигна делегация начело с кмета Николае Барбу от съседния румънски град Гюргево, чийто покровител също е св. Георги, църковна делегация от гюргевската епископия, водена от митрополит Амвросий, както и запасни офицери от Сегед, Унгария, и от румънските градове Крайова и Гюргево.

Тържествата започнаха с шествие на Почетната рота на Русенския гарнизон, в което се включиха и запасни офицери от Русе, Сегед (Унгария) и от румънските градове Крайова и Гюргево. gergyovden-cvetya16Предвождани от Общинския духов оркестър, те преминаха по централната улица „Александровска“ и стигнаха до Паметника на загиналите в Сръбско-българската война, където по традиция се провежда церемонията по повод на Деня на храбростта и българската армия.

gergyovden-venci99Програмата бе леко объркана от закъснението на представителите на русенското духовенство, които заедно с предвожданата от гюргевския митрополит Амвросий делегация пристигнаха с около 20 мин. закъснение и се включиха „в движение“ в тържествената церемония. В съслужие с русенски свещеници заупокойна молитва за загиналите за отечеството и благодарствен молебен отслужи Негово Високопреосвещенство митрополит Наум, след което присъстващите, сред които бяха депутати, кандидати за евродепутати, генералният консул на Русия в Русе, представители на различни политически сили и много граждани, положиха цветя пред паметника.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук