Д-р Бусек: Пристанището прилича на музей

0

Така бившият вицеканцлер на Австрия Ерхард Бусек харектеризира състоянието на русенското пристанище по време на представянето на акцентите на Дунавската стратегия пред студенти от Русенския университет. Той направи подробен политико-географско-икономически обзор на развитието на идеята за сътрудничеството от двете страни на реката и открои най-важните сфери, в които днес се работи. От тях на първо място д-р Бусек изведе транспорта, свързан с туризма по поречието на Дунав, поддръжката на реката, за да се развиват по-добре икономическите връзки и пристанищната инфраструктура.

eberhard_busek-ru21„В момента растеж има в круизния туризъм, извършван от 135 туристически кораба, но състоянието пристанищата по долното поречие е лошо“, подчерта д-р Бусек. Той постави специален акцент върху културното многообразие на региона като негова изключително силна страна, на която трябва да се стъпи в развитието на културното и научното сътрудничество за преодоляване на исторически наследени неразбирателства и сегашни икономически противоречия.

Преди лекцията д-р Бусек, който е доктор хонорис казуа на русенското висше училище, получи от ректора на университета проф. Христо Белоев „Кристален знак“ на академичната институция.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук