БЧК в Русе започна подготовка за подпомагане на бездомниците през зимата

0
Кризисните центрове

kloshar_spi_na_pejka22Това съобщи председателят на областната структура в Русе д-р Руденко Йорданов. По думите му, това се налага от неприятната констатация, че броят на бездомниците в Русе расте. Има много приходящи от други градове и дори от Русия.

Сега бездомниците са над двеста, каза д-р Йорданов. Около 70 от намират подслон в приюта „Добрият самарянин“ на католическата благотворителна организация „Каритас“. За останалите доброволците към Червения кръст от сега подготвят индивидуални пакети с храна, комплекти със санитарни материали и други помощни средства. Набират се и дарения за поддържане на зимна столова.

trapezaria_bezdomni04През зимата вече пет години редовно сътрудниците на Червения кръст в Русе обхождат местата – изоставени сгради, бивши подземни военни скривалища и дори автомобили, в които бездомниците са се настанили. Оказва им се различна помощ, тъй като съдбите и характерите им са коренно различни; само малка част от тях желаят това си всекидневие, каза д-р Йорданов. Затова с помощта на организацията на Червения кръст се издават лични карти, свързват се със социалните служби за защитни мерки или им

се намира работа.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук