„Мастило“ и фойерверки в Силистра

0

Тържествата ще започнат сутринта с тържествена Света литургия в катедралния храм „Св. Св. апостоли Петър и Павел“, водена от Доростолския митрополит Амвросий. След литургията дядо Амвросий ще отслужи и водосвет за здраве и ще раздаде светена вода.

На тържественото заседание на Общинския съвет в залата на Художествената галерия със званието „Почетен гражданин на Силистра“ ще бъде отличен /посмъртно/ известният силистренски историк и педагог Аврам Василев. Отличието ще получат неговите наследници.

Още двама заслужили силистренци ще бъдат отличени на празника на града. Призът „За граждански принос“ на община Силистра ще получат Денислав Димитров, който през лятото спаси от удавяне в река Дунав 13-годишно момче и бизнесменът Йовко Димитров, като изявен общественик, дарител и спомоществовател.

Специална празнична програма е предвидена за най-малките силистренци. По обяд на площада пред художествената галерия ще започнат детски пленер за рисунка на асфалт „Аз рисувам моята Силистра“ и ателие „Празнични картички“, а от 18.00 часа трупата на кукления театър ще представи безплатно за децата спектакъла „Юнакът Келчо, Принцесата и Змеят“. В същия час в археологическия комплекс Средновековна базилика в Дунавския парк ще започне спектакъл-възстановка „Създаване на българската държава“, дело на Националното дружество „Традиция“.

След представлението кметът на Силистра Юлиян Найденов ще отправи празничен поздрав към силистренци. Програмата ще продължи с концерт на група „Мастило“ и млади поп-изпълнители, който ще завърши с празнични фойерверки.

На Кръстовден всички музеи и галерии в Силистра ще работят безплатно.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук