Русенецът е пето поколение винар и се надява традицията да бъде продължена от дъщеря му и от поне един от тримата му внуци.
Заедно със съпругата и дъщеря си той закупил терен край Стълпище, където са изградили красиво шато, в типичен френски стил. Комплексът носи символичното име „Седем поколения“, тъй като семейство Рабчеви е имало своя винарна още в далечната 1882 г. и сега традицията се възражда.
„Седем поколения“ отглежда три сорта грозде – Каберне совиньон, Мерло и Каберне фран, от които се произвежда розе и червено вино. Ежегодно се бутилира по 20 на сто от реколтата, а останалите 80 % остават и отлежават в дъбови бъчви. Това се повтаря до завъртане на един цикъл от 5 години, през който се бутилира цялото количество вино. Мястото на шатото не избрано случайно. В местността Стълпище, където се намира, има данни за винопроизводство още от римско време. Археологическите разкопки и анализът на парчетата съдове в крепостта Тримамиум доказват, че в съдовете е имало вино, което римляните са ценели високо.
Абре таранкоолу, Apple отдавна са го измислили и го предлагат!!!-> Боклук+Масирана реклама= ПИЧАЛБА!!!!
Браво! Това е една добра новина за Русе и региона! Дано Винзавод-Русе по-скоро пък да стане филиал на Цар Киро,защото произвежда напитки-менте от македонски стафиди! „Производство“ на алкохол без да имаш лозови масиви си е престъпление.Със спирт и захар всеки знае!
Че в съдовете е имало вино е предположение по достоверно, но как разбрахте, че римляните са го ценели високо?