Румънски ТИР увисна от писанския мост

0

pisanec_tir29Инцидентът станал около 3 ч. тази нощ. Камионът, маpка ДАФ, пътувал по пътя Варна-Русе, в посока Дунав мост. Най-вероятно водачът задрямал и тежкият автомобил поднесъл по хлъзгавия път, в резултат на което навлязъл в насрещното платно и се забил в мантинелата, отнасяйки близо 30 м. от нея. Част от ремаркето надвиснало над моста, а металните парапети разрязали резервоара. Това обаче се оказало спасително и за водача, и за камиона, тъй като в противен случай неминуемо щели да полетят в пропастта. Заради тъмнината румънският шофьор първоначално въобще не е разбрал какъв късмет е извадил и уплахата му е била огромна, когато е осъзнал всъщност от какво се е спасил като по чудо.

pisanec_tir2934На мястото на инцидента веднага са били извикани всички спасителни екипи от различните служби. Първоначално пожарникарите са се опитали да освободят ТИР-а, като са срязали част от матинелата, но това се е оказало недостатъчно. Наложило се на помощ да бъде повикан 80-тонен кран, с който ремаркето бе повдигнато и изтеглено на пътя. Около 15 ч. спасителната операция приключи. Влекачът бе откаран със специално повикана от Румъния платформа, а ремаркето – след подмяна на пострадалите гуми, прикачено към друг влекач.

pisanec_tir19Заради спасителната операция в продължение на няколко часа движението беше отбито по стария път, през Ветово и с. Писанец, което създаде доста проблеми за пътуващите.

 

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук