„Дунав 8806“ надигра „Левски“, записа първа победа

0

През първата част на двубоя играта беше равностойна, с лек превес за русенки. В средата на втората шампионките успяха да материализират превъзходството си и завършиха полувремето с двуцифрена аванс – 39:28.
След почивката сините феи напомниха шампионските си изяви. Кристина Сантяго напомни силните си мачове от миналия сезон, в „обороти“ влезе и Жаклин Златанова. Русенки диктуваха развоя на играта, проведоха и няколко добри атаки, допуснаха само 9 точки в своя кош за сметка на 23 в този на съперничите, в резултат на което резултатът набъбна до 62:37. Последните 10 минути столичанки съвсем „омекнаха“ и въпреки че и русенки снижиха темпото, успяха да увеличат преднината си до внушителните 28 точки за крайното 76:48.
Най-резултатна за „Дунав 8806“ бе Кристина Сантяго, която записа дабъл дабъл от 23 точки и 16 борби. Жаклин Златанова също завърши с дабъл дабъл от 19 точки и 10 борби.
За гостенките Христина Иванова вкара 19 точки, а Радостина Д. Димитрова – 11.

dunav8806-levski-fenove03Любопитен нюанс в двубоя бе агитката на гостенките, членовете на която освен че подкрепяха любимките си, непрекъснато издигаха транспаранти срещу президента на футболния „Левски“ Тодор Батков.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук