Губернаторът: Работим за трета лента по пътя за В. Търново

3

Това каза в отговор на журналистически въпрос областният управител на Русе Стефко Бурджиев. По думите му, за да стане пътят четирилентов, ще са необходими отчуждавания на терени, изработване на проект и вероятно избор за ново трасе, докато според него разширението до три ленти е напълно възможно и при сегашния сервитут. Разширението и рехабилитацията според него ще струват само 42 млн. лв. В подкрепа на тезата си той посочи, че дори сегашното разширение на пътя Русе – Разград – Шумен е довело до спад на тежките пътно-транспортни произшествия.

Според Бурджиев наложително е и да бъдат премахнати дърветата край шосето и да бъдат заменени с ниска растителност. Обикновено шофьорите получават тежки травми при удар в тях, докато храстите са значително по-безопасни в такива случаи и също пазят пътното платно от снегонавявания. „Искам да намерим съгласие за това от страна на еколози, с горското стопанство и пътно-поддържащите фирми, да съумеят да ги разчистят“, аргументира се губернаторът.

Бурджиев каза още, че вече са проведени разговори с министър Лиляна Павлова пътният участък Русе – Бяла да влезе приоритетно в плановете на Агенция „Пътна инфраструктура“.

 

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

3 КОМЕНТАРИ

  1. Вижте го добре на снимката! Стефко пак е в креслото на Областния! Че и губернатор го наричат! Веднага започна да ни хвърля прах в очите,че работел за пътя Русе – Бяла! А бе Стефко,а бе човече – направи нещо и тогава се похвали.Другото е куха реклама,дето сега му викате пиар!

  2. На междуселски път и десет ленти да му сложите, пак ще си минава само с две ленти през селата и няма, НЯМА! да е международен коридор и годен за тирове. Ясно е че губернаторчето работи единствено за заплатката и другите блажни работи.

  3. Да, ама вчера г-жа злобюла- въпросната Лиляна, каза- пари за пътища няма. Дори дупките няма да се правят. Така че не му вярвайте на тоя заек- губернатор с извивение. На коя губерня, бре? Иначе добра снимка. Приличен кабинет. Има дипломки, грамоти, знаменца. Липсват корделите. А клавиатурата не е местена от месеци…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук