Проф. Белоев избран за член-кореспондент на БАН

1

След тайно гласуване в Събранието на академиците днес проф. Белоев е бил избран за Член-кореспондент на Българската академия на науките в областта на инженерните науки. При класирането на кандидатите от академиците по инженерни науки проф. Христо Белоев е подреден на първо място. Това е още едно доказателство за неговата значима  и международно призната научна дейност и голямо признание за научните му постижения.

В конкурса за член-кореспондент на БАН проф. дтн Христо Белоев участва с 244 научни публикации, 6 монографии, 5 учебници и учебни помагала, 12 патенти и полезни модели,  4 нови технологии и др. Има над 350 цитирания от наши и чужди учени.

От 1979 г. член-кореспондент проф. дтн Хр. Белоев, DHC mult., и до сега работи и твори в град Русе. Вече над 35 години животът му е свързан с Русенския университет, с град Русе и с региона. Той е носител на редица национални и международни отличия: DOCTOR HONORIS CAUSA на Словашкия аграрен университет в гр. Нитра, Словакия /2011 г./; на Поволжския държавен университет в гр. Толиати, Русия /2012 г./; на Държавния университет в гр. Бакъу, Румъния /2013 г./; на Менделовия университет в гр. Бърно, Чехия /2014 г./; носител на награда ПИТАГОР, 2013 г.; НАГРАДА РУСЕ за цялостен принос в образованието и науката, 2009 г.; Златен медал на Международното селскостопанско изложение АГРА-2009 за научна дейност и разработки, 2009 г.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

1 коментар

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук