„Биг брадър“ в полицейските патрулки

2

Първоначално по улиците в страната ще бъдат пуснати общо 20 автомобила на КАТ, оборудвани с по 3 камери – две на задното и една на предното стъкло на автомобила. Едната от камерите ще снима напред, а другата ще снима вътрешността на автомобила. Униформените пък ще бъдат с безжични микрофони.
По думите на министър Вучков, първите 20, оборудвани по този начин патрулки, ще тръгнат по пътищата от 20 януари, като впоследствие ще станат 120 за цялата страна.
Основната цел на новата система е обективизиране на взаимоотношения между проверяващи и проверявани, както и контрол над дейността на екипите. В реално време ще може да бъде извършван онлайн контрол, като служителите в отделните районни управления на полицията ще могат във всеки един момент да проверят какви действия извършва даден екип. Всеки автомобил вече е снабден и с GPS устройства, така че да бъде ясно и неговото местонахождение в момента. Екипите са снабдени и с таблети, за да проверяват на момента дали даден автомобил не се издирва.

От МВР обясниха, че основната проверка ще се извършва онлайн – след прибиране на екипа специалист ще сваля информацията от камерите и микрофоните и ще я архивира. Записите ще се пазят за срок от 30 дни назад.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

2 КОМЕНТАРИ

  1. Като каже катажията да види какво има в багажника и отвориш капака какво ще снима камерата?

  2. А във времето от излизането на патрула до прибирането му в районното? А? Дали тия камери пък нямат копче за изтриване на записа?

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук