Джон Кери пристигна в София, полицаи пазят на всеки метър

0

На летището в София Кери е бил посрещнат от директора на Дирекция „Държавен протокол“ в Министерството на външните работи на България Атанас Младенов и посланика на САЩ у нас Марси Б. Рийс.

По време на визитата си държавният секретар ще се срещне с премиера Бойко Борисов, президента Росен Плевнелиев и външният ни министър Даниел Митов. Кери ще обсъди възможностите за доставка на газ от Гърция. Той ще засегне и въпроса за изграждането на нов ядрен реактор в АЕЦ „Козлодуй“ от американската компания „Уестингхаус“.

Други теми на разговорите ще бъдат борбата с корупцията, която има ендемичен характер в най-бедната страна в ЕС – България, както и борбата срещу тероризма.

Във връзка с посещението му са въведени драконовски мерки за сигурност.

посещението на главния секретар на САЩ. Полицай на всеки метър и снайперисти по покривите по цялото трасе охраняват държавния секретар на САЩ. Живеещите в живеещите в района, по който трябва да премине Джон Кери са били инструктирани да не оставят отворени прозорци и балконски врати, да не се паркират МПС на платното за движение и да не се извършват строително-ремонтни дейности на фасадата и покривите на сградите.

 

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук