Депутати: Трилентов път до Бяла? Тогава да забравим скоростния път!

0

На вниманието на присъстващите областният управител предложи няколко проекта, които според областната управа са приоритетни за региона, с апел към депутатите да ги подкрепят и заедно да търсят пътища за тяхното осъществяване.

Сред проектите, предложени от него на вниманието на присъстващите бяха изграждането на крайградска железница в Русе, на веломаршрут в Поломието, на естакада на две нива в района на Дунав мост, за допълнително укрепване на Дунав мост, с оглед поемането на по-тежки превозни средства, обновяване на пътя Бяла-Попово и не на последно място, изграждането на „временен“ трилентов път Русе-Бяла, до изграждането на обещавания от години скоростен 4-лентов път.

Несъгласие с последното изрази депутатът от „Атака“ Любомир Владимиров. Ако приемем такъв вариант, това означава за доста години да забравим изграждането на четирилентовия път, още повече, че разликата в стойността на едното и на другото решение няма да бъде особено голяма, категоричен бе депутатът. Той обърна внимание и върху това, че все още няма яснота върху това, какво е проучване е възложила Агенция „Пътна инфраструктура“ – за проектиране на магистрала или на 4-лентов скоростен път.

В това отношение той бе подкрепен и от колегата си от „Патриотичния фронт“ Искрен Веселинов, който апелира към колегите си да лобират и да настояват за пренасочване на част от средствата, предвидени за инфраструктурни проекти в Южна България към cеверната част на страната.  Статистиката показва, че натовареността по пътя Русе – Бяла, особено откъм тежки автомобили, е значително по-голяма от тази по главен път Е 79 към Гърция, справедливо е да се пренасочат част от средствата към Севера, каза Веселинов и допълни, че по време на среща с народните представители от региона министър Лиляна Павлова се е обявила за изграждане на 4-лентов скоростен път.

В заключение присъстващите депутати поеха ангажимент, независимо от партийната си принадлежност, да работят за реализацията на важните за региона инфраструктурни проекти.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук