Димитър Георгиев оглавява ДАНС, пенсионират шефа на флота

0

kontraadmiral_denev27Това стана ясно след днешното правителствено заседание. На него министрите взеха решение  да бъде предложено на Президента на Република България да издаде указ за назначаване на Димитър Георгиев за председател на ДАНС.

Димитър Георгиев е завършил ВВТУ „Тодор Каблешков”, а по-късно и ЮЗУ „Неофит Рилски”, от където има магистърска степен по икономика. От октомври 1995 г. до ноември 2005 г. работи като разузнавач и инспектор в Националната служба за сигурност при МВР. След това става съветник на главния секретар на МВР с ранг на полицейски комисар. От ноември 2006 г. до януари 2011 г. е директор на дирекция „Международно оперативно полицейско сътрудничество”, след което – до 28 май 2013 г. заема поста заместник-министър на вътрешните работи. В периода октомври 2013 г. – април 2014 г. е консултант по въпросите на сигурността на Телекомуникационна компания „Глобул”, а от 1 май 2014 г. заема длъжността директор по сигурност на една от телекомуникационните компании в България.

Правителството предлага на Президента на Република България да издаде и указ, с който да освободи контраадмирал Димитър Георгиев от длъжността командир на Военноморските сили и от военна служба, считано от 13 април 2015 г., поради навършване на пределна възраст за притежаваното звание. До назначаването на титуляр, но за срок не по-дълъг от една година, да заеме поста е предложен сегашният заместник-командир на ВМС комодор Димитър Ангелов.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук