С концерт на Лили Иванова откриват „Арена Русе“

0
мажоритарен дял от

zala_arena-ruse-press16Това обявиха на официална пресконференция кметът на Русе Пламен Стоилов и Пламен Бобоков, мажоритарен собственик на ангажираното с изграждането на залата дружество „Проект Русе“.

Честта да изнесе първия концерт в новата, модерна зала е предоставена на примата на българската естрада Лили Иванова. Билетите за събитието ще бъдат пуснати в продажба утре, 17 април, в мрежата на „Ивентим“.

Изготвен е вече и „гръбнака“ на концертната секция в програмата до края на годината. Както „Русе нюз“ вече съобщи, на 4 октомври ще бъде концертът на „Лорд оф дъ Денс“, месец и половина по-късно, на 27 октомври, съзвездие от 13 италиански певци ще изнесе концерта „Белканто. Гласовете на Италия – наследството на Лучано Павароти.

На 4 декември ще бъде концертът на световно известния грузински балет „Сухишвили“, а на 20 декември – на Горан Брегович и неговия Оркестър за сватби и погребения“.

За всичките прояви се очаква и масирано присъствие на гости от Румъния, тъй като тези концерти няма да се изнасят в северната ни съседка. До откриването на залата ще бъде завършена вертикалната планировка на пространството пред нея, увери кметът Стоилов и допълни, че колоните на изграждания до залата паркинг ще бъдат скрити с макетно платно, подобно на това, с което е покрита сградата на старата полиция на ул. „Александровска“.

В началото на м. май ще бъде обявен и  календара на спортните събития, обявиха от „Арена Русе Мениджмънт“ ООД, като допълниха, че вече има заявен интерес за провеждане на световно първенство по спортни танци.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук