Времето през юни: Променливо, с чести превалявания

0
Вятър, интензивни валежи

Това показва прогнозата на метеоролозите от НИМХ при БАН. Най-ниските температури през месеца ще бъдат между 7° и 12°, а най-високите – между 31° и 36 градуса.

Първото десетдневие времето ще бъде променливо, ще превалява, а около 4 юни се очакват гръмотевични бури. Температурите ще се понижат и ще бъдат по-ниски от обичайните. Относително стабилизиране на времето се очаква около средата на периода. Тогава ще има повече слънце, вероятността за валежи ще е малка, а температурите ще са близки до средните за месеца. След 7 юни атмосферата отново ще се лабилизира.

През второто десетдневие през повечето дни ще бъде отново по-неустойчиво, със слънце сутрин и превалявания с гръмотевични бури след обяд. Ще има и кратки периоди с относително по-стабилно време, без валежи, с по-голяма вероятност през втората половина от десетдневието. Дневните температури ще бъдат близки, към края и по-високи от нормалните.

През третото десетдневие тенденцията е през повечето дни да се запази относително стабилното време. Валежите ще бъдат на малко места и ще има повече слънчеви часове. Температурите ще са близки и малко по-високи от обичайните за юни.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук