Дни на Европа в Разград

0

Събитието, в което се очаква да участват близо 1000 души от общините Разград, Исперих, Кубрат, Завет и Лозница, ще се състои от 4 до 6 юни. В рамките на Дните са предвидени редица инициативи, популяризиращи приноса на еврофондовете за развитието на региона.

Честването ще започне с традиционната колоездачна обиколка на обекти, реновирани с европейски средства. Стартът на обиколката, в която ще се включат деца, младежи и граждани е в 15 часа от двора на ОУ „Отец Паисий“. Час по-късно пред Ронда в Градския парк ще се разиграе томбола с награди за участниците в обиколката, като двете най-големи награди са велосипеди.

Програмата на Дните през първия ден включва още провеждане на лекоатлетическа щафета „Европа“, конкурс за рисунка на асфалт на тема „Децата на Разград и областта рисуват Европа“ и междуквартални турнири по шахмат.

Проявите продължават на следващия ден с културни и образователни игри, в които ще се включат деца и младежи от Центъра за работа с деца и Центъра за ученическо техническо и научно творчество. Те ще се проведат на сцената на Ронда и ще преминат под наслов „Младите таланти на Разград“, ще има и викторина „Европейският съюз и еврофондовете“. От 17 часа е концертът „Европа на младите хора“ с участието на „Сеньо Артист Бенд“ и изпълнители от Музикалната школа „Илия Бърнев“ в Разград.

Кулминацията на тридневните празници е футболният турнир „Европейски футбол в Разград“. В надпреварата, която ще се проведе на 6 юни на игрището на ПГССХВТ „Ангел Кънчев“ ще се включат 16 училищни отбора от областта.

 

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук