Това стана в рамките на Дунавското винарско изложение на тема „Пътят на римските императори и Дунавският път на виното“, което се проведе в Доходното здание в Русе.
Освен дегустация на подбрани вина, посетителите се запознаха и с кулинарните традиции в Дунавския регион. Клубът на професионалните готвачи в Русе представи различни ястия на свой щанд – като бонбони от биволско сирене, дунавски сом, обвит с бекон и с мус от карфиол и бял шоколад, както и руладина от свободно гледано петле с фарс от сушени домати и крем сирене върху микс от зелени салатки.
„Изложението информира какво може България, какви са възможностите за диверсификация на туристическия продукт, която е една от стратегическите цели на министерството“, каза заместник-министърът на туризма Ирена Георгиева.
В късния следобед „римски легионери“ поведоха всички желаещи „по пътя на римските императори“, до крепостта Сексагинта Приста. Там присъстващите станаха свидетели на възстановки на римски пазар, както и артистично пресъздаване на всекидневния живот в римския град отпреди хилядолетия. Посетителите имаха възможност и да опитат блюда и напитки от времето на римляните и траките.