Пламен Стоилов: Ще ремонтираме сградите на действащите 10 детски ясли

3
Няма недостиг на места в детските ясли

„Ще ремонтираме сградите на действащите 10 детски ясли, като поетапно ще обновим обзавеждането на яслените групи – всяка година ще подновяваме обзавеждането и оборудване на една яслена група. Ще ремонтираме нефункциониращия от 15 години детски басейн в Детска ясла № 16, което ще направи възможно провеждането на водно-закалителни процедури, така както направихме в 8-а ясла“, заяви Пламен Стоилов.

По думите на кандидата за кмет, през следващите 4 години ще бъде въведена система за електронно заплащане на таксите за детските ясли. Ще бъде разкрит медико-социален център за долечение и рехабилитация на деца, чийто басейн ще може да се ползва за плуване и водни процедури и нов пункт за предоставяне на храна от Детска млечна кухня в кв. „Възраждане”. Реализирането на програма „Асистирана репродукция“ продължава, като ще бъдат осигурени средства за подпомагане на повече двойки с репродуктивни проблеми в Община Русе.

Г-н Стоилов каза, че ще бъдат осигурени безплатни прегледи за всички активно спортуващи деца и ученици до 18 г., както и медицински грижи в спортните комплекси „Локомотив“, „Ялта“ и „Дунав“, както и средства за функционирането на двата здравни кабинета в кв. “ДЗС” и кв. “Образцов чифлик”. Той допълни, че Община Русе ще осигури медицински специалисти за всеки здравен кабинет в детските градини и училищата в Община Русе, инвестирайки в повишаване на професионалната квалификация на работещите медицински специалисти в общинско здравеопазване – детски ясли и здравни кабинети.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Платена публикация

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

3 КОМЕНТАРИ

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук