Две могили се побратими с Адунаци Копъчени

0

Протоколът е бил подписан в кметството на румънската община. Двете общини ще си съдействат в областта на инфраструктурата и комуникациите, икономическото и социалното развитие, образованието, културата и туризма, опазването на околната среда, административните и социални услуги и при извънредни ситуации. Договорено е участие в два европейски проекта.

Адунаци Копъчени е една от най-развитите общини в окръг Гюргево. През следващите три години в Адунаци Копачени е планирано изграждане на международно летище, което ще приема и обслужва самолети с по-голям капацитет, както за пътници, така и карго. Летището ще е само на 50 километра от Русе и се предвижда ползването му от пътници от България.

Побратимяването на двете общини е постигнато със съдействието на със съдействието на асоциация Русе – Гюргево „Еврорегион Данубиус“. Това е стъпка към създаването на смесени българо-румънски партньорски екипи за трансгранични проекти по Програмата за трансгранично сътрудничество Румъния – България 2014-2020 г. – една от основните дейности на Асоциация Еврорегион Данубиус, уточниха от областната администрация в Русе.

 

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук