Русе събира бъдещите светила на европейската борба

0

ep_porba-val_Yordanov-pl_stoilov-press78Това съобщи президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов. От 29 март до 3 април ва трите тепиха в зала „Булстрад Арена“ любителите на борбата ще видят изявите на близо 100 медалисти от най-големите първенства на планетата. Сред тях да европейският шампион при мъжете от Рига 2016 Гено Петриашвили (Грузия), миналогодишният №1 на планетата при юношите Нурмагомед Годжииев (97 кг) и двукратният световен шампион, но в класическия стил Мурад Мамадов (59 кг) от Азербайджан, Артьом Сурков, №1 на европейските игри Баку 2015 в кат. 66 кг на класическия стил, Муса Евлоев (98 кг) световен и европейски шьмпион за юноши също при класиците. Азамат Тускаев (57), световен и европейски шампион за 2014-а от Русия.

Силна ще е и надпреварата при жените, където азерите са включили световната шампионка от миналата година за девойки Лейла Гурбанова (53 кг), както и Альона Колесник (55 кг), № 1 от европейските игри Баку 2015. Беларус ще бъде представена с европейската шампионка от 2014-а Виалета Чирик (48 кг).

България ще бъде представена и в трите стила, като при девойките са включени три състезателки, медалисти от големи първенства при жените – Евелина Николова (58 кг), Джанан Манолова (60 кг) и Виктория Бобева (69 кг).

За схватките у нас се чакат трима вицепрезиденти на Международната федерация по борба (UWW) – Ахмед Аик, Михаил Мамиашвили и Наталия Яригина. Ще присъстват и легендите на българската борба Боян Радев, Александър Томов и много други.

В навечерието на официалното стартиране на първенството, в „Булстрад Арена“ ще бъде открита изложба на известния фоторепортер Бончук Андонов, който проследява в богат снимков материал историята на българската и в частност на русенската борба. Предвижда се изложбата да остане за постоянно в зала „Булстрад Арена“.

Първите схватки са в класическия стил и започват във вторник, 29 март, от 9 часа. Финалните срещи са от 19 часа, а преди това от 18,30 ч е официалното откриване на първенството.

За сутрешните сеанси билетите ще бъдат по 2 лв, за финалите – по 3 лв, а за целия ден – 5 лв.

Входът за ученици и студенти ще бъде безплатен, а събраните средства от входни билети ще бъдат дарени на домове за деца, лишени от родителски грижи, обяви президентът на БФБ Валентин Йорданов.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук