Първи медали за България от Европейското, младежка грешка извади Стилиян от 6-цата

0
Стилян Гроздев

vladimir_urumov46В кат. 62 кг Владимир Урумов спечели „големия“ бронзов медал в двубоя с резултат 288 кг. Освен това варненецът завоюва сребърен медал в изтласкването с постижение от 159 кг. и бронзов в изхвърлянето със 129 кг.

Великолепно състезание направи русенецът Стилиян Гроздев. Реалният резултат на 16-годишния възпитаник на Радослав Атанасов в ТК „Русе“, който освен че бе дебютант на състезание от такъв ранг, бе най-младият спортист на подиума, му осигуряваше място в първата шестица. stiliyan_grozdev41Детинска грешка – пускане на щангата на подиума от височина, по-голяма от допустимата по правилника, обаче го лиши от това. Стилян изтласка щанга с тежина 149 кг., които му гарантираха 6-то място в двубоя, но в радостта си след сигнала на съдията да свали щангата я пусна на подиума преди тя да е преминала нивото на раменете му. Съдиите на подиума присъдиха сполучлив опит, но за съжаление, след намесата на председателя на журито, резултатът бе отчетен като несполучлив. radoslav_atanasov43Иначе Стилиян и треньорът му проведоха безупречно състезанието, за което говорят и 5-те сполучливи опита на младия русенски щангист.

Шампион в категорията стана турчинът Хурсът Атак с 296 кг двубой, втори в крайното класиране със само един кг повече от Урумов, се нареди руснакът Феликс Халибеков.

При жените в кат. 53 кг. Мая Иванова се класира на 10-то място.

Днес в група А на кат. 69 кг на подиума ще излязат Диан Минчев и Златко Минчев.

 

агенция за подбор на персонал
Изработка на сайтове, СЕО оптимизация, реклами в интернет
зарядни станции за електромобили

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук