„Безсмъртният полк“ премина през Русе

1

Пden_na_pobedata-bezsmartniyat_polk17редвождана от общинския духов оркестър колоната граждани, носещи знамена и портрети на загинали в антифашистката борба и по време на Втората световна война родственици премина по централната улица „Александровска“ след което се отправи към руското военно гробище, където беше отслужена панихида в памет на загиналите съветски войни. Руският клуб в града организира и военно-полева кухня, като присъстващите получиха по 100 г водка, 100 г гречка и парченце черен хляб.

den_na_pobedata-bezsmartniyat_polk22Преди това пред Паметника на Альоша се състоя тържество, с което бе отбелязан Деня на победата, 9 май.

Сред присъстващите бяха Генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко, депутати, областният управител Стефко Бурджиев, кметът на Русе Пламен Стоилов, председателят на Общинския съвет чл.кор. проф. Христо Белоев, ветерани от войната, много граждани.

den_na_pobedata-bezsmartniyat_polk11В словото си генералният консул на Русия в Русе Татяна Грушко припомни ужаса на войната и героизма на Съветската армия.

„Без Деня на победата нямаше да има Ден на Европа“, каза в словото си кметът Стоилов, след което с едноминутно мълчание присъстващите почетоха паметта на загиналите воини.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили

1 коментар

  1. Правилно го е казал кмета. Сега колко ли ще му набиват обръчите за това…

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Въведете коментар!
Въведете своето име тук