Турция прекрати действието на Европейската конвенция за правата на човека

0
Европейската конвенция

Това заяви турският вицепремиер Нуман Куртулмуш, цитиран от телевизия Ен Ти Ви. „Желаем режимът на извънредно положение в Турция да приключи за месец – месец и половина. Не предвиждаме въвеждането на комендантски час. Но докато е в сила режимът за извънредно положение временно ще бъде замразена реализацията на Европейската конвенция по правата на човека“, каза той.

Вицепремиерът също така заяви, че са установени структурни и индивидуални пропуски в работата на разузнаването в контекста на получената информация и приетите мерки по отношение на подготовката на пуча. Куртулмуш опроверга появилата се по-рано информация за уж загубени или скрили се след неуспешния опит за преврат кораби на турските ВМФ. „Не е установено армията да е губила военен транспорт“, каза той.

През последните няколко дни в Турция се извършва мащабна чистка, която засегна не само редиците на армията, но и съдебната система, уволнени са учители и журналисти. Най-малко 50 000 души са загубили работата си. Затварят се училища и медии. Чистките продължават, а от днес в страната е въведено извънредно положение.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили