Европейската гранична полиция стартира от България

0
Втория мост между Русе и Гюргево

Европейската гранична полиция ще стартира на 6 октомври от България.

Това съобщи при посещението си в Басарбовския манастир премиерът Бойко Борисов.

По думите му това е така, защото България се е справила най-добре на границата си, в сравнение с останали страни. „Пощенският гълъб донесе на България 160 млн. евро, какво ли не чух по тази тема по мой адрес, но фактите са налице“, каза още Борисов.

По повод носещите се слухове за евентуалното откриване на нови бежански лагери, в това число и в Русе, Борисов заяви, че цял свят се тресе от войните, които има. Хиляди хора са в бедствено положение.

„Убеден съм, че спре ли войната, те трябва да се върнат в своите населени места. Обществото е много чувствително, когато се изгражда бежански център. Трябва да сме малко по-търпеливи, защото вчера в Братислава всички бяха единодушни, че външните граници трябва да са пазени строго и на всички гранични държави да им се помогне“, каза Борисов. По думите му без помощни средства и без мобилизация не може да се опазят хиляди километри граница.

„Когато се натискахме, не ни приеха, сега предпочитаме да изчакаме по-добър момент“, каза Борисов в отговор на въпрос за приемането на страната ни в Шенгенското пространство.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили