Игнат Канев отпразнува 90-годишен юбилей в „Канев център“

0
Десетки

Десетки гости събра „Канев център“ към Русенския университет за 90-ия рожден ден на строителни магнат Игнат Канев.

Сред гостите бяха областният управител Стефко Бурджиев, кметът на Русе Пламен Стоилов, кандидатът за президент на България Красимир Каракачанов, Негово Високопреосвещенство Русенският митрополит Наум, Петко Маневски – председател на настоятелството на българската църква в Брамптън, академичното ръководство на Русенския университет, бизнесмени, общественици, много роднини и приятели на рожденика.

За мен е чест да присъствам на тържеството по повод 90-годишния рожден ден на един велик българин, направил толкова много за Русе и страната ни – Игнат Канев, каза  приветствието си към юбиляра кметът Пламен Стоилов. Той връчи на рожденика с най-високата награда на Общината – плакет „Русе“. Стоилов сподели, че и като кмет, и като гражданин е горд, че има такива българи. Такива, които ни дават сила на духа и ни помагат да успяваме.

„Вие сте признат по целия свят и това, което сте направили, ще пребъде. Това е един българин, който е световно известен, но това не му пречи да остане истински Човек. Игнат Канев ни дава пример как трябва да се обича България и да се помага на всеки! Едно Огромно благодаря за всичко, което сте направил и продължавате да правите за страната си“, обърна се към Канев кметът Пламен Стоилов. Градоначалникът връчи на Канев поздравителен адрес и му подари икона на Света Богородица.

Поздравителен адрес бе изпратен до рожденика и от президента на РБ Росен Плевнелиев, а народният представител Пламен Нунев предаде и лични поздрави от министър-председателя Бойко Борисов.

Тържеството започна с изпълнения на „Биг бенд Русе“ и Тамбурашкия оркестър към ОбДЦКИ с диригент Наталия Константинова, след което продължи с музикална програма на изявени таланти от Русе.

агенция за подбор на персонал
Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили