Съдът остави 18 участници в бунта в РПЦ-Харманли в ареста

0
18-те участници

Състав на Районния съд в Харманли определи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“ и спрямо 18-те мигранти, участвали в бунта в регистрационно – приемателния център за мигранти в Харманли миналия четвъртък.

Мигрантите са обвинени в хулиганство, отличаващо се с особени цинизъм и дързост. Законът предвижда лишаване на свобода до 5 години, ако те бъдат признати за виновни по това обвинение. Районната прокуратура в Харманли подготвя спрямо тях обаче и обвинения за унищожаване на държавно имущество и за телесни повреди. Те ще бъдат готови след изготвянето на съдебни експертизи.

Последни в залата на съда за налагане на мерки за неотклонения влязоха и тримата непълнолетни афганистанци, които също са обвинени в хулиганство от прокуратурата. На тях бе наложена същата мярка за неотклонение „задържане под стража“. Те ще бъдат настанени в отделно помещение за лишаване от свобода, а с тях ще работи инспектор от Детска педагогическа стая.

И тримата адвокати на бежанците поискаха по-лека мярка за клиентите си. Според магистратите, обаче престъплението се откроява с неуважение към обществото, цинизъм и дързост, както и има реална опасност мигрантите да се укрият.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили