Преобладаващата част от малцинствените групи – неграмотни

0
Преобладаващата част от малцинствените групи

Преобладаващата част от малцинствените групи, а те са почти една четвърт от населението на региона, са неграмотни.

Тревожните данни бяха изнесени от проф. Юлиана Попова от Русенския университет по време на кръгла маса на тема „Област Русе – модел на етническата толерантност“.

Те са част от разработка на проф. Попова, заедно с доц. Цветелина Каракчийска. Това е една трагична тенденция, която трябва да се промени, категорични са научните работници.

Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Швейцария в рамките на

швейцарския принос за разширения Европейски съюз. Той е в помощ на ромските и други малцинствени групи от Русе и областта. В дискусията се включиха членове на неправителствени организации и млади роми, успешно реализирали се специалисти.

Два свои проекта в помощ на подрастващите от малцинствата представи младия социален работник Станислав Георгиев. Първият има за цел да реинтегрира трайно отпадналите деца от училищата, посредством работа със семействата и създаване на адаптивна среда в учебните заведения. Вторият проект предоставя възможности за лидерство, чрез мотивация на ромските младежи от 14 до 18 годишна възраст, да продължат образованието си във висши учебни заведения.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили