Деца извиха кръшно хоро на площада

0
кръшно хоро на площада пред Общината

Над 120 деца, родители и учители от извиха кръшно хоро на площада пред Общината днес.

Проявата бе в рамките на Великденска работилничка, в рамките на програмата на проект „Богатството на различията – приобщаващо образование за интелигентен растеж“, изпълняван от Община Русе по ОП“НОИР“. Участие в нея взеха деца от предучилищните групи на ДГ „Снежанка“, ДГ „Детелина“, ДГ „Звездица“, ДГ „Русалка“, ДГ „Зора“, техните родители и учители в рамките на образователен модул „Училище по взаимност“. Във великденската палитра се включиха и приятелите им от ДГ „Червената шапчица“. Към тях импулсивно се присъединиха родители и деца, излезли на сутрешна разходка. Децата шариха яйца, запознаха се с различни техники за декориране и инсталация с яйца, изработени от различни материали. Естествено, хапнаха и козунак, приготвен от сръчни майки и учителки.

 

Допълнителен колорит внесоха българските народни носии, с които бяха облечени по-го участници, са допълнителен акцент в колорита на събитието.

Малките майстори, техните родители и педагози извиха дунавско хоро около забележителните си великденски творения, след което пренесоха инсталацията във фоайето на Община Русе, където до идната неделя ще остане атмосферата на детските фантазии.

Работа в А.Л. Филтър
зарядни станции за електромобили