Гришо и Цвети излизат на тревата в късния следобед

0
Вавринка

Григор Димитров и Цветана Пиронкова излизат в късния следобед днес на свещената трева на „Ол Ингланд Клъб“ за първите си мачове от най-престижния за всички тенисисти турнир – Уимбълдън.

Димитров ще излезе около 17.00 часа на корт номер 12, за да премери сили с Диего Шварцман. Битката помежду им е трета от програмата, която започва в 13.30 часа.

Съперникът на Димитров заема 37-ата позиция в световната ранглиста в момента. Аржентинецът никога досега в кариерата си не е преминавал 1 кръг от основната схема на „Уимбълдън“, като през 2015-а губи категорично с 0:6, 2:6, 6:7(6) от Ник Кирьос, а миналата година отпада след петсетов дуел срещу Робин Хаасе – 6:2, 2:6, 3:6, 6:2, 5:7. Гришо обаче пази някои неприятни спомени от аржентинеца, след като през 2016 година загуби финала на турнира в Истанбул от този противник.

В рамките на същия сезон Григор съумя да изравни баланса си срещу Шварцман. Това се случи след успех срещу южноамериканеца на надпреварата в Ченгду.

При победа над Шварцман, в следващия етап на състезанието Димитров ще спори с победителя от двойката Маркос Багдатис и Джеймс Уорд.

Горе.долу по същото време ще започне и мачът на Цветана Пиронкова срещу италианката Сара Ерани. Битката между двете ще е на Корт 5, като е последен в програмата за деня. Двубоите там стартират от 13:30 часа българско време, като Цвети и италианката излизат четвърти поред на него. В зависимост от развоя на останалите двубои, а и ако времето в Лондон е милостиво и не вали дъжд, вероятно двубоят на българката да стартира около 18:00 часа.

Пловдивчанката, за която Уимбълдън е най-успешният турнир, ще излезе на тревата в екип собствена марка – „PIRONETIC“.

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили