Децата на Русе спасиха от изсичане 170 дървета

0
Децата на Русе

Децата на Русе постигнаха рекорден резултат в екоинициативата „Почисти и прочети“ и спасиха от изсичане 170 дървета, показват официалните данни на организаторите.

В тазгодишното, пето издание на инициативата са се включили 2650 деца, които са предали над 13 тона стара хартия. Това е най-високия резултат в страната и рекорд за 5-те години, през които се провежда инициативата. Така малките русенчета спасиха от изсичане 170 дървета. За труда си малките екоактивисти бяха възнаградени с 3000 нови книжки по избор.

Общо в страната са се включили 8250 деца, които са предали 43 тона хартия и така спасиха 560 дървета. Децата научиха повече за рециклирането, разбраха как да събират разделно отпадъците и се сдобиха с 9600 нови книжки по избор. Средствата от събраната стара хартия в петте града ще бъдат използвани за публикуване на специалното издание на кампанията „Ти можеш да спасиш планетата“.

За петте години в инициативата са се включили близо 26 250 деца. Малчуганите, заедно със своите родители, са предали за рециклиране 133 тона хартия и спасиха от изсичане 1730 дървета.

 

агенция за подбор на персонал
зарядни станции за електромобили