Ястието „Касапско право“, приготвено от екип, в който участваше и представител на ТВН, впечатли публика и жури и спечели трето място в конкурса „На върха на ножа“.
В надпреварата, организирана от Професионалната гимназия по туризъм и Клуба на професионалните готвачи в Русе се включиха 6 отбора, съставени от ученик от гимназията и представител на русенска медия. Съгласно регламента на надпреварата всеки от екипите трябваше да приготви ястие по предварително зададена тема – основно ястие от Русенския регион.
Кулинарната фиеста се развихри в кухнята на ресторант „Сплендид“ и се предаваше на живо на екран в салона на ресторанта. Така всеки присъстващ можеше да наблюдава как се раждат медийните кулинарни шедьоври и да си води бележки. Приготвените от участниците вкусотии бяха оценявани от авторитетно жури, оглавявано от шеф Ивайло Димитров – председател на Клуба на професионалните готвачи в Русе и заместник-председател на Българската асоциация на професионалните готвачи.
Първата награда спечелиха Венета Николова от БНТ 2 и Васко Великов от 12 „А“ клас, с „Пълнени чушки с кайма и ориз“. Пламенка Ангелова от „Бряг“ в екип с Пламен Петров, ученик в 12 клас, се представиха с „Пъдпъдъците на дядо“ и спечелиха второ място, купа и сертификат. Третото награда стана притежание на ТВН с ястието „Касапско право“.
Във мтората половина на ласацията останаха два пълнени шарана по различни рецепти, пълнени чушки с пиле и други вкуснотии. В края на състезанието бе подредена дегустаторска изложба и присъстващите можаха да опитат от вкусните гозби, от изложбата нищо не остана.
Награди бяха раздадени от името на Община Русе, Съюза на хотелиерите и ресторантьорите и от Клуба на професионалните готвачи. Оказа се, че „на върха на ножа могат да се случват вкусни и креативни неща“, а третото издание на регионалния кулинарен конкурс даде заявка да се превърне от догодина в национален.